четвер, 24 березня 2016 р.

Спортивне свято для батьків



Батькова сила, синова вправність
Конкурсно – розважальне свято до дня Захисника Вітчизни для учнів  2 – 4  класів та іх батьків

Мета: сприяти фізичному розвитку учнів; розвивати спритність, силу, витривалість; залучати батьків до фізичного виховання своїх дітей; виховувати інтерес у батьків брати участь у змаганнях подібного роду.
Обладнання: кеглі, м’ячі різного розміру, 2 намети, 2 гирі, посуд, повітряні кульки, тенісні ракетки, CDпрогравач, секундомір.
Місце проведення: спортивна зала.


В.1  Доброго дня, всім присутнім у цій залі!
6 грудня у календарі позначено як День Збройних сил України. І вже стало традицією вітати у цей день усіх чоловіків, хлопців.
В.2   Це свято свідчить,що чоловікам притаманні такі риси, як мужність, сміливість, щиросердя, шляхетність.
В.1  Сьогодні особливе свято,
        Змагаються сини і тата:
Сміливі, веселі і мужні,
        кмітливі, шляхетні і дружні.
В.2    Хто сказав, що справжні хлопці
        Лиш в казках існують?
        Хто сказав, що в нашій школі
        Дівчата сумують?
В.1    Якщо є такі розмови,
        Ми відповідаємо:
В.2    Кращих хлопців й веселіших
        За наших не знаємо!
В.1 Тож запрошуємо наших лицарів, героїв сьогоднішнього чудового свята, на якому змагатимуться синова вправність і батькова сила, де кожна родина покаже, на що здатна.  
       Зустрічайте!
(під козацький марш вихід команд: ведучі представляють учасників).
В.2 А зараз давайте познайомимось з учасниками змагань (кожна пара називає свою команду, девіз).
В.1 І, звичайно, яке ж змагання без суддів. Тож гучними оплесками привітайте наше журі (оголошення журі). (номер худ. самодіяльності)
В.2 Який справжній чоловік не володіє стройовою підготовкою? Отже запрошуємо команди на перший конкурс – «Стройові вправи».
Для визначення першого учасника, проведемо жеребкування.
В.1 Кожна команда виконує вправи зі стройової підготовки (марширує та робить повороти на місці)
А судді уважно стежать за діями кожної команди.
В.2 Наступний конкурс – «Біг на швидкість». Учасники команди беруться за руки і по команді «Марш» оббігають кеглі, повертаються назад.
В.1 Перемагає та команда, яка першою закінчить естафету.
В.2 А чи знають наші конкурсанти, як завантажувати кавуни? Отже до вашої уваги конкурс «Завантаж кавуни». (жеребкування)
В.1 Кожна команда по черзі повинна перекидати м’ячі з однієї палатки в іншу. Як тільки останній м’яч потрапляє до палатки, естафета закінчується.
В.2 Перемогу отримує команда, яка справиться з цим завданням за найменший час. (номер худ. самодіяльності)
В.1 А поки звучить… , журі підводить підсумки за трьома конкурсами.
Слово надається журі
В.2 Напевно, немає чоловіка, який би не захоплювався футболом. Ми переконані, що наші конкурсанти – не виняток. Тому наступний конкурс – «Влучний удар».
В.1 Татусі по черзі виконують роль воротарів, а сини забивають м’яч у ворота  кожному татові крім свого.
В.2 Перемога дістається тій команді яка пропустить голів найменше.
В.1 А наступний конкурс  «Влучний кидок» для татусів. З трьох спроб кожен батько повинен влучити баскетбольним м’ячем у кошик.
В.2 Перемагає той, хто найбільше разів влучить у ціль.
В.1 В тому, що наші учасники вміють перелазити через паркан, ми переконані. А от чи вміють вони пролізти під парканом, покаже наступний конкурс «Міст та кішка».
В.2 Команда, узявшись за руки, добігає до середини зали, тато робить упор на руках зігнувшись, а син пролазить під ним. Беруться за руки, оббігають кеглю, добігають до середини зали і міняються ролями (батько пролазить під сином).
А поки учасники змагань відпочинуть, журі підрахує результати трьох конкурсів, для всіх присутніх (номер худ. самодіяльності).
Запрошуємо до слова наших суддів
В.1 Хто з чоловіків не вважає себе сильним. Мабуть, у залі не знайдеться жодного, хто б не хизувався своїми м’язами перед іншими. Конкурс «Силачі» продемонструє силу наших учасників.
В.2 Батьки за 30 сек. повинні  зробити якомога більше поштовхів з двома гирями вагою 16кг кожна або з однією гирею, але результат зменшиться у 2 рази. (жеребкування)
В.1 Ми впевнені, що сини не менш вправні від своїх татусів. Тому вам, хлопчики, потрібно за 30 сек. якомога більше віджатись від підлоги.
В.2 А чи добре наші чоловіки тримають ложку після важкої роботи? Наступне завдання  нам це покаже.  Конкурс «Вправний кухар».
В.1 Ваша задача перенести ложкою воду з миски до склянки за 1хвилину,  передаючи естафету один одному. Переможе команда, у чиїй склянці води буде більше.
В.2 Кожен з вас хоча б раз у житті грав у бадмінтон чи теніс. Завданням наступного конкурсу буде обвести повітряну кульку навколо кеглі, передавши естафету. «Повітряна кулька»
В.1 Команди відпочивають, судді підводять підсумки за проведеними конкурсами.(номер худ. самодіяльності)
Слово журі
В.2 А чи залишилась ще сила у наших чоловіків? Звичайно, що кожен тато носив свого маленького синочка на руках. А чи присідали татусі коли-небудь так? Ні? То здійсніть свою мрію прямо зараз.
В.1 Батько держить сина на руках (можна посадити,або покласти на плечі) і присідають 1хв. Хто присяде більше разів, той і переможе. «Присідання»
В.2 Ну що, хлоп’ята, відпочили? Тож тепер ваша черга змагатися. Конкурс «Тачанка». Батько держить сина за ноги, той руками йде по підлозі, обходячи кеглю. Хто перший дійде до фінішу, той і переміг.
В.1 Настав час порозважатися. Вашій увазі пропонується танцювальний конкурс. Зараз звучатимуть різні композиції. Ваша задача не розгубитися.
В.2 Ось і добігло кінця наше свято. Ще мить, і ми дізнаємось імена переможців. А поки журі підводить підсумки, для усіх присутніх співає (танцює) (номер худ. самодіяльності)
Оголошення результатів, нагородження переможців

Немає коментарів:

Дописати коментар