суботу, 13 лютого 2016 р.

Положення про Олімпійський тиждень

Додаток № 12
до постанови Виконкому НОК України № 6
від 21 січня 2010 року

ПОЛОЖЕННЯ
про Олімпійський тиждень

І. Загальні положення.
1.1. Олімпійський тиждень – це всеукраїнський спортивно-видовищний захід, спрямований на популяризацію спорту, здорового способу життя та розвиток олімпійського руху в Україні.
1.2. Організатором Олімпійського тижня виступає Національний олімпійський комітет України за сприяння Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту.

1.3. Проводиться Олімпійський тиждень силами регіональних відділень НОК України у тісній співпраці з місцевими структурними підрозділами Мінсім’ямолодьспорту з питань фізичної культури та спорту, федераціями з олімпійських видів спорту, ФСТ та відомствами, регіональними центрами фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та “Інваспорт”.
1.4. У 2010 році Церемонія проводиться в рамках заходів з відзначення 20-річчя з дня заснування Національного олімпійського комітету України.
1.5. Основними формами проведення Олімпійського тижня є спортивно-видовищні дійства, обов’язковими елементами яких є проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, форумів, конкурсів, пов’язаних з розвитком та пропагандою олімпійського руху.
1.6. Правове регулювання проведення Олімпійського тижня здійснюється відповідно до законодавства України, Статуту НОК України та цього Положення.

ІІ. Мета та задачі.

2.1. Мета заходу: поширення ідей олімпізму та розвиток олімпійського руху в Україні.
2.2. Задачі:
- активізація фізкультурно-масової роботи в регіонах України,
- залучення широких верств населення до занять спортом,
- формування у дітей та молоді мотивацій до здорового способу життя,
- виховання дітей та підлітків на гуманістичних ідеалах олімпізму.

ІІІ. Час і місце проведення
3.1. Олімпійський тиждень проводиться за рішенням виконкому НОК України щорічно, як правило, у вересні, починаючи з Дня фізичної культури і спорту.
3.2. Проведення Олімпійського тижня у інші терміни обов’язково погоджується регіональним відділенням з НОК України.
3.3. Місцями проведення заходу можуть бути: місця відпочинку та оздоровлення громадян, бази відпочинку, табори (пришкільні, оздоровчі, спортивні), школи, позашкільні заклади, вищі навчальні заклади тощо.

ІV. Партнери заходу
4.1. Партнером заходу в Україні може виступати будь-яка організація, установа, фонд, комерційна структура, що прийняла фінансову, матеріальну та організаційну участь у заході у розмірах та порядку, визначеному НОК України.

V. Логотип
5.1. Олімпійський тиждень може мати офіційний логотип.
5.2. Логотип затверджується НОК України та використовується під час анонсування, рекламування та проведення заходу.

VІ. Умови і порядок проведення Олімпійського тижня
6.1. Практичне організаційне навантаження щодо проведення Олімпійського тижня в регіонах покладається на відділення НОК України в областях, АР Крим, містах Києві та Севастополі.
6.2. Для організації та проведення Олімпійського тижня регіональні відділення НОК України не пізніше ніж за місяць до його проведення затверджують План заходів Олімпійського тижня в регіоні та надсилають його до НОК України.
6.3. На всіх заходах Олімпійського тижня повинні бути присутні представники НОК України або місцевого осередку.
6.4. Проведення в межах Олімпійського тижня спортивних змагань здійснюється за умови дотримання відповідних правил змагань, вимог чинного законодавства України з питань охорони праці та техніки безпеки, із забезпеченням відповідної медичної допомоги. До організації та проведення змагань залучаються тренери, судді, інші фахівці відповідних федерацій з видів спорту.
6.5. Під час відкриття заходу уповноваженим представником НОК України зачитується звернення Президента НОК України до учасників заходу, осіб, що підтримують олімпійський рух та олімпійський спорт в Україні.
6.6. У Олімпійському тижні беруть участь представники органів державної влади, громадських організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, спортивні клуби, спортсмени, ветерани спорту, тренери, спортивні фахівці, інші суб’єкти сфери фізичної культури і спорту, учні, студенти, школярі, діти та юнацтво, будь-які інші особи незалежно від раси, національності та громадянства, підприємства, установи, організації незалежно від форми власності.
6.7. Проведення Олімпійського тижня може супроводжуватись концертами, виступами художньої самодіяльності, іншими заходами, спрямованими на популяризацію здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руху тощо.

VІІ. Обов’язки учасників
7.1. Учасники Олімпійського тижня повинні виконувати у повному обсязі умови та порядок проведення заходів Олімпійського тижня, встановлені НОК України та місцевими осередками НОК України щодо їх проведення.
7.2. У випадку порушення учасником Олімпійського тижня умов і порядку проведення заходу та цього Положення він може бути відстороненим від участі в заході представником НОК України.

VІІІ. Звітування
8.1. Місцеві осередки НОК України звітують перед НОК України щодо проведення Всеукраїнського олімпійського уроку в регіоні до 20 жовтня поточного року за встановленими НОК України вимогами.
8.2. Використання та звітування за використання бюджетних коштів для проведення заходу здійснюються відповідно до чинного законодавства України.

ІХ. Висвітлення заходу у ЗМІ
9.1. Олімпійський тиждень широко анонсується та висвітлюється в ЗМІ.
9.2. НОК України забезпечує вільний доступ всім представникам ЗМІ на захід.
9.3. Місцеві осередки НОК України забезпечують НОК копіями статей, присвячених Олімпійському тижню. В офіційних прес-релізах НОК України розповсюджує інформацію про започаткування Олімпійського тижня, його розвиток, історію та цифри і дані про організацію цього заходу на території України.
9.4. За результатами Олімпійського тижня, готується окрема телепередача та радіопередача, розміщаються відповідні статті у журналах та газетах.

Х. Фінансування Олімпійського тижня
10.1. Олімпійський тиждень фінансується за рахунок коштів НОК України, місцевих осередків, державного та місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством України.

ХІ. Заключні положення
11.1. Зміни та доповнення до Положення можуть бути внесені не пізніше ніж за 2 місяці до дати проведення Олімпійського тижня.

Немає коментарів:

Дописати коментар